6 Mart 2013 Çarşamba

iWatch, iOS ile Gelecek


iWatch iOS ile gelecekBloomberg’in bu sabahki haberine göre; Apple’ın, bu yıl çıkarmayı hedeflediği yeni saati hakkında daha fazla detay ortaya çıkmaya başladı. Habere göre, saat projesi uzun bir süreden beri kendi ekibine çalışmaları içinNike spor saatler ısmarlayan Apple tasarım şefi Jony Ive’in favorisi durumunda. Saat projesi, tıpkı bize anlatıldığı gibi, Ive tarafından yönetilmekte ve 100 mühendis proje için çalışmakta. İlginç olarak; söylentilerin aksine, saatte çalışması için iPod nano’nun özel dokunmatik işletim sistemini geliştirmek yerine Apple’ın, iOS’u seçtiği öğrenildi. Hem de, önceki iPod nano’nun zaten saat boyutlarında olmasına ve saat için iyi bir başlangıç olmasına rağmen.
Apple, iOS ile meydan okuyacak fakat pil ömrü tartışmaya açık. Batarya ömrü konusunun şu sıralarda geliştirme aşamasında olduğu söyleniyor. Haber kaynaklarına göre, saat, bir şarj ile dört ya da beş gün kullanılabilecek. Fakat görünüşe göre son saat prototipleri tek şarjla maksimum birkaç gün kullanılabiliyor. Apple’ın elbette şarj sorununu çözmek için hala zamanı var.
TV söylentilerinin unutulmasıyla beraber yatırımcılar saat üzerine kilitlendi. Anlaşılan o ki, Google’ın giyilebilir cihaz olarak Glass’ı bu yıl piyasaya sürecek olması ve Apple’ın iWatch üzerindeki çalışmaları, kullanıcıları daha da heyecanlandıracak.

0 yorum:

Yorum Gönder